Share
Get widget

Liked

Κυριακή, 4 Μαρτίου 2012

Το τέλειο, χαλαρωτικό γάλα // Recipe for warmed, sweetened milk




(Για ελληνικά κυλήστε απαλά και όμορφα το ποντίκι προς τα κάτω)

This recipe (if it can actually be called that!) for warmed milk has accompanied me every night ever since I thought it up a couple of weeks ago. It’s simple, easy, warming, comforting, vaguely reminiscent of rice pudding and brings back lovely childhood memories. I highly recommend it for relaxation when you’re stressed, can’t sleep, or simply want something warm to drink while curling up on the sofa. Enjoy!

Ingredients:
  • 1 mug of milk
  • 1,5 tsp sugar (I use granulated)
  • 0,5 tsp cinnamon
(Bear in mind to alter the measurements depending on your personal tastes! This is simply how I like it. Why not add some vanilla extract too or a little nutmeg?)

Preparation: 
  • Add sugar and cinnamon to mug of milk and heat in microwave on high for 1 minute and 40 seconds. Stir thoroughly and drink! How simple was that?
  • For those of you who don’t have a microwave: Heat up the milk in a small saucepan till just simmering. You do NOT want to boil the milk, it’ll ruin the taste (I know from bitter experience). Carefully pour into mug, add the sugar, cinnamon and anything else you might be using, stir thoroughly and enjoy!



Αυτό εδώ είναι το γάλα που μου’χει κολλήσει τώρα τελευταία και πίνω όποτε νιώθω λίγο πεσμένη, λίγο αγχωμένη ή απλά θέλω να δω μία όμορφη ταινία κουλουριασμένη στον καναπέ με κάτι ζεστό να πιω. Είναι σούπερ εύκολο, σούπερ χαλαρωτικό, μου θυμίζει ρυζόγαλο (προφανώς) και φέρνει πολλές ευχάριστες αναμνήσεις. Enjoy!!

Υλικά:
  • Μία κούπα γάλα
  • 1,5 κ.γ. ζάχαρη (ή παραπάνω αν το θέλετε πιο γλυκό, εμένα έτσι μια χαρά μου είναι)
  • λίγη κανελίτσα, περίπου 0,5 κ.γ.  (ή ΠΟΛΛΉ! Αναλόγως τα γούστα)

Μέθοδος:

  • Βάλτε τη ζάχαρη και κανέλα στο γάλα. Ζεστάνετε στο φουλ στο μικροκυμάτων για 1 λεπτό και 40 δευτερόλεπτα. Βγάλτε. Ανακατέψτε. Πιείτε! Δύσκολο ε;
  • Για όσους δεν έχουν φούρνο μικροκυμάτων: Ζεστάνετε σ’ένα μπρίκι το γάλα μέχρι να αρχίσει να βγάζει μικρές φουσκαλίτσες γύρω γύρω. Ποτέ δε θέλετε να πάρει τελείως βράση το γάλα, γιατί θα χαλάσει η γεύση του! Ρίξτε το γάλα σε μία κούπα, προσθέστε τη ζάχαρη και κανέλα, ανακατέψτε και voila! :)
Απλό, αλλά τόσο ωραίο! Δοκιμάστε το και με λίγο εκχύλισμα βανίλιας ή και μοσχοκάρυδο ή μέλι για τους παραδοσιακούς.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My pics from FoodSpotting.com

Favorites Facebook Twitter Delicious Digg

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons
Twitter Bird Gadget