Share
Get widget

Liked

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Cinnabon Roll Recipe! //Συνταγή για αυθεντικά ρολά Cinnabon!!



 (Για Ελληνικά κυλήστε απαλά και όμορφα το ποντίκι προς τα κάτω, πιο κάτω, κάτω απ'τις αγγλικές διατροφικές πληροφορίες!)


For those of you unfortunate creatures who don't have a Cinnabon store near you, and there may very well be a few of you in Greece, here is a recipe-copy of them I got from Marsha Fernandez on Allrecipes.com. Warning: This is NOT a diet recipe, lol!!

Prep Time:
20 Min
Cook Time:
15 Min
Ready In:
3 Hrs 
 

Ingredients

  • 235 ml warm milk (110 degrees F/45 degrees C)
  • 2 eggs, room temperature
  • 75 g margarine, melted
  • 615 g bread flour
  • 6 g salt
  • 100 g white sugar
  • 10 g bread machine yeast

  • 220 g brown sugar, packed
  • 15 g ground cinnamon
  • 75 g butter, softened

  • 85 g cream cheese, softened
  • 55 g butter, softened
  • 190 g confectioners' sugar
  • 3 ml vanilla extract
  • 0.8 g salt

Directions

  1. Place ingredients in the pan of the bread machine in the order recommended by the manufacturer. Select dough cycle; press Start.
  2. After the dough has doubled in size turn it out onto a lightly floured surface, cover and let rest for 10 minutes. In a small bowl, combine brown sugar and cinnamon.
  3. Roll dough into a 16x21 inch rectangle. Spread dough with 1/3 cup butter and sprinkle evenly with sugar/cinnamon mixture. Roll up dough and cut into 12 rolls. Place rolls in a lightly greased 9x13 inch baking pan. Cover and let rise until nearly doubled, about 30 minutes. Meanwhile, preheat oven to 400 degrees F (200 degrees C).
  4. Bake rolls in preheated oven until golden brown, about 15 minutes. While rolls are baking, beat together cream cheese, 1/4 cup butter, confectioners' sugar, vanilla extract and salt. Spread frosting on warm rolls before serving. Enjoy!

Nutritional Information 

Amount Per Serving  Calories: 525 | Total Fat: 18.5g | Cholesterol: 68mg


Tips: if you don't have a bread machine thingey (I sure don't) do this instead: Dissolve the yeast in the warm milk in a large bowl. Mix in the sugar, margarine, salt, and eggs. Add flour and mix well. Knead the dough into a large ball, using your hands dusted lightly with flour. Put in a bowl, cover and let rise in a warm place about 1 hour, or until doubled in size. Then pick up with rolling out the dough. (by user ANDYTAMI)

Thank you so much to the original creators of this recipe!


Ελληνικά


Για όσα άτυχα πλάσματα δεν έχουν κοντά τους ένα κατάστημα Cinnabon, και κατά πάσα πιθανότητα είναι πολλά τέτοια πλάσματα στην Ελλάδα, ιδού μία συνταγή για να τα αντιγράψετε όσο πιο πιστά δυνατόν! Τη συνταγή την πήρα από την Marsha Fernandez στο Allrecipes.com.
ΠΡΟΣΟΧΉ!! Αυτή εδώ ΔΕΝ είναι συνταγή διαίτης! xD


Χρόνος προετοιμασίας:
20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος:
15 λεπτά
Έτοιμα σε:
3 Ώρες
 

Υλικά

  • 1 κούπα {235 ml} ζεστό γάλα (σε θερμοκρασία 110 degrees F/45 degrees C)
  • 2 αυγά, θερμοκρασία δωματίου
  • 1/3 κούπας {75 γρ}. μαργαρίνης, λιωμένη
  • 4 1/2 κούπες {615 γρ.} αλεύρι για ψωμί
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κούπα {100 γρ.} λευκή ζάχαρη
  •  2 1/2 κ.γ. {10γρ.} έτοιμη μαγιά

  • 1 κούπα γεμάτη και πιεσμένη {220 γρ.} μαύρη ζάχαρη
  • 2 1/2 κ.σ. {15 γρ.} κανέλα σε σκόνη
  • 1/3 κούπα {75 γρ.} βούτυρο, μαλακωμένο

  • 85 γρ. cream cheese, μαλακωμένο
  • 1/4 κούπας {55 γρ.} βούτυρο, μαλακωμένο
  • 1 1/2 κούπα {190 γρ.} ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ελάχιστο αλάτι (1/8 κ.γ., άντε τώρα να το υπολογίσεις αυτό, τέσπα!)
 

Οδηγίες

  1. Βάλτε τα υλικά για τη ζύμη (1η ομάδα υλικών) στο μηχάνημα ψωμιού (αν δεν έχετε δείτε τις συμβουλές) με τη σειρά που υποδεικνύει ο κατασκευαστής του μηχανήματος. Επιλέξτε dough cycle (κύκλος ζύμης/ζύμωσης) και πατήστε Έναρξη.
  2.  Όταν έχει πια διπλασιαστεί σε μέγεθος η ζύμη, αναποδογυρίστε την πάνω σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, καλύψτε την και αφήστε την να "ησυχάσει", τουτέστιν σταθεί, για 10 λεπτά. Σε ένα μικρό μπολ, αναμείξτε την καφέ ζάχαρη και την κανέλα.
  3. Ανοίξτε τη ζύμη με τον πλάστη σε ένα παραλληλόγραμμο 16x21 ίντσες {περίπου 40x53 εκ.} μεγάλο. Απλώστε πάνω στη ζύμη το 1/3 κούπας βούτυρο (της 2ης ομάδας υλικών) και πασπαλείψτε ομοιόμορφα με το μείγμα ζάχαρης/κανέλας.  Σπρώξτε τη ζύμη για να σχηματίστε ένα μεγάλο ρόλο και κόψτε σε 12 μικρότερα ρολά. Τοποθετήστε τα ρολά πάνω σ'ένα ελαφρά βουτυρωμένο ή λαδωμένο ταψί 9x13 ιντσών {περίπου 23x33 εκ.}. Καλύψτε και αφήστε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σχεδόν, κάπου στα 30 λεπτά. Στο μεταξύ, προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
  4. Ψήστε τα ρολά στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να χρυσαφίσουν, γύρω στα 15 λεπτά. Όσο ψήνοντα τα ρολά, χτυπήστε μαζί το cream cheese, το 1/4 κούπας βούτυρο, την άχνη ζάχαρη, βανίλια και αλάτι (κοινώς, την τρίτη ομάδα υλικών). Επικαλύψτε τα ζεστά ρολά μ'αυτό το μείγμα πριν τα σερβίρετε. Απολαύστε! :)

 Διατροφικές Πληροφορίες

Σε κάθε μερίδα  Θερμίδες: 525 | Συνολικά Λίπη: 18.5γρ. | Χοληστερόλη: 68mg.


Συμβουλές : Άμα δεν έχετε το ψωμομηχάνημα (εγώ πάντως δεν έχω!) κάντε το εξής: Διαλύστε τη μαγιά στο ζεστό γάλα μέσα σ'ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε ανακατεύοντας την ζάχαρη, μαργαρίνη, αλάτι και αυγά. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε πολύ καλά. Ζυμώστε τη ζύμη με τα χέρια (αλευρώστε τα για να μην κολλάτε) και φτιάξτε μία μεγάλη μπάλα. Τοποθετήστε την σ'ένα μπολ, καλύψτε την και αφήστε την σ'ένα ζεστό μέρος να φουσκώσει για περίπου μία ώρα ή μέχρι να'χει διαπλασιαστεί σε μέγεθος. Μετά συνεχίστε τη συνταγή από το άνοιγμα της ζύμης! (από τον χρήστη ANDYTAMI)

Ευχαριστώ θερμά τους δημιουργούς της συνταγής! :)


 
 
 
  

 

5 σχόλια:

kyriaki kofina είπε...

Τώρα μάλιστα!
Αν και θέλει να κοπιάσεις για να το απολαύσεις, το αξίζει τέτοιο λαχταριστό γλυκό που είναι. Μόλις το φτιάξω -διότι σίγουρα θα το φτιάξω- θα σου πω εντυπώσεις.
Εμείς οι εκτός Αθήνας σε ευχαριστούμε για τη συνταγή!

Em M είπε...

Ωραία, θα χαρώ πολύ να τις διαβάσω! :) Ε, ναι, δυστυχώς έτσι είναι το καλό το πράμα..! :S Τίποτα βρε! Και η μητέρα μου μένει εκτός Αθήνας και θα τρελαθεί με τη συνταγή... ;)

$@morito$ είπε...

Υπέροχη η συνταγή! Η μοναδική ίσως που μοιάζει τόσο με τα αυθεντικά! Ευχαριστούμε πολύ! :)

Em M είπε...

Να'σαι καλά! Χαίρομαι που τη δοκίμασες και σου άρεσε! Έχω κι εγώ καιρό να τη φτιάξω... χμμ...!! ;)

Ανώνυμος είπε...

Ξηρη η νωπη μαγια ενοεις???

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My pics from FoodSpotting.com

Favorites Facebook Twitter Delicious Digg

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons
Twitter Bird Gadget